Igualada: fan front comú perquè el nou CAP no es privatitzi


La Maribel Nogué ens comunica que l’intent de privatitzar el nou CAP d’Igualada ha saltat amb força a la premsa local… i com a mostra ens envia aquests artícles:

L´Entesa i els sindicats fan front comú perquè el nou CAP no es privatitzi

El govern igualadí considera que la gestió de la sanitat en mans privades és un risc

Montserrat Mateu, tinent d'alcalde, en la compareixença d'ahirF.V.IGUALADA
El Consorci Sanitari d’Igualada, ens públic participat per l’Ajuntament i l’ICS, ha presentat la candidatura pel concurs de gestió del nou centre d’atenció primària d’Igualada, el segon de la ciutat, que es fa aquest mes. L’equip de govern de l’Entesa per Igualada considera, en paraules de la primera tinent d’alcalde, Montserrat Mateu, «vergonyós» que el CatSalut hagi posat a concurs un equipament sanitari i que «pugui quedar en mans privades». Es recorda que a Igualada hi ha el referent del Consorci Sanitari, que gestiona des de fa anys l’hospital. L’anunci que la gestió podia passar a mans d’una «una cooperativa de professionals amb fins lucratius» que guanyés l’adjudicació ha aixecat també la protesta dels sindicats, que ho consideren l’indici d’un possible procés de privatització».

Davant les veus contràries que han sorgit a Igualada, des de la secció del CatSalut a la Catalunya central es posa de manifest que «no entenem aquesta alarma. En moltes poblacions catalanes ja funciona aquesta modalitat de gestió». Mantenen que «continuarà sent un servei públic, només se n’ha posat a concurs la gestió. Es tracta d’un procés que és obert». Com a exemples de ciutats que disposen de serveis gestionats per entitats privades, enumeren Terrassa, Vic, Sabadell i Reus. «No hi veiem cap amenaça, no és el primer concurs per a la gestió de centres».

Montserrat Mateu, primera tinent d’alcalde, trobaria «horrorós» un desenllaç en el qual el centre anés a parar cap a societats privades i que situaria en mans rectores diferents CAP i l’hospital. «Ja hem viscut aquestes situacions i no és bo tornar al passat», comenta la regidora ecosocialista. L’Ajuntament està molest, ja que creu que s’ha demostrat sobradament l’eficàcia del consorci. Mateu assegura que s’han presentat al concurs confiant que guanyaran i que, si no, hauria preferit que se’n fes càrrec l’ICS, però mai arribar a un concurs.

Font: Regió7.cat


Es vol fomentar l’optimització de recursos i la participació

L’Anoia ja té govern territorial de salut

Consell d'alcaldes de 21 de gener AnoiaEl Consell d’Alcaldes celebrat dijous al vespre a Igualada va aprovar la constitució d’aquest nou ens, que inclourà tots els municipis de la comarca, a més de vuit pobles de la Conca de Barberà i dos més de la Segarra. Es tracta d’un procés que tot just comença, i que pot materialitzar-se, si tot va bé, d’aquí a mig any.

A Catalunya ja són 37 els governs territorials de salut, un model que pretén implicar més directament els ajuntaments i les entitats locals proveïdores de serveis sanitaris en la presa de decisions. Segons ha explicat el gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central, Antoni Iruela, el nou òrgan tindrà un consell rector paritari (format a parts iguals entre la Generalitat i els ajuntaments). A més, comptarà amb un consell de salut que permetrà vehicular els suggeriments i queixes d’entitats i associacions, i una comissió de proveïdors que agruparà els centres que presten servei a la zona.

Tot plegat, segons Iruela, amb l’afany de planificar la sanitat ‘d’una manera més participativa, i tenint en compte la idiosincràsia de cada territori’.En total 41 municipis formaran part d’aquest govern territorial, ja que als 33 municipis anoiencs se’ls sumen 8 pobles de la Conca de Barberà i 2 de la Segarra, perquè depenen també de la regió central.

Protecció civil i vegueries

A banda d’aquest assumpte, també es va presentar al Consell d’Alcaldes el programa de protecció civil, que ha de permetre la coordinació en actuacions d’emergència entre la Generalitat, el Consell Comarcal i els ajuntaments. Finalment, al torn de precs i preguntes, es va plantejar la qüestió sobre les vegueries. L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, va instar el Consell Comarcal a organitzar un debat en què quedi clara la postura dels diferents municipis i de la comarca respecte a la reordenació territorial.

Font: anoiadiari.cat


La Veu de l'Anoia 

Font: veuanoia.cat

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Privatización y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s