SALUT, DEMOCRÀCIA I BONS ALIMENTS


Som lo que Sembrem i Dempeus per la Salut Pública tenim una relació de solidaritat que va creixent i enfortint-se. Des de Dempeus varem donar ple suport a la seva ILP per lliurar Catalunya de l’amenaça dels transgènics, ens varen solidaritzar amb la vaga de fam de les persones que formen la Comissió Promotora i els varem acompanyar el dia que una majoria de partits representats en el Parlament de Catalunya, com podreu llegir, no els va escoltar i no va permetre que una qüestió tan important per al futur de la pagesia de Catalunya i la salut alimentària es discutís seriosament, amb tota l’anàlisi i la informació seriosa i científica que fos necessària.

Ara, els companys i companyes de Som lo que Sembrem han decidit que tota la feina feta durant aquests mesos es consolidi en un espai de treball transversal «on les demandes de nous models per l’alimentació, la salut, la pagesia i el medi vagin acompanyades de l’impuls de processos participatius amb els que incrementar el poder de decisió de la societat i reobrir la política» i criden a pagesos, cuiners, consumidors, professionals de la salut, educadors, acadèmics, a estar presents a l’acte de constitució formal de ‘Som lo que Sembrem’ i a la posterior celebració de la campanya de la ILP que tindrà lloc el dia 28 de Novembre de 2009, al Teatre Armengol de Bellpuig (Urgell) a migdia.

Dempeus per la salut pública, com organització ciutadana de defensa de la salut pública — i entenent per salut una manera de viure en harmonia amb un mateix, les persones de l’entorn i el medi que ens envolta– agraeix haver estat convidada, i dona tot el seu suport a aquest acte de constitució i celebració.

Endavant, companyes i companys, ens veurem, i bona feina!

De ‘Som Lo Que Sembrem’ a la societat catalana

logo SOM LO QUE SEMBREM

28 de novembre – Trobada nacional a Bellpuig (Urgell)

En el 2008, ‘Som lo que Sembrem’ va recollir 106.000 signatures per aturar els cultius transgènics, millorar l’etiquetatge i estudiar-ne els efectes sobre les persones, el medi i l’economia. Aquesta tasca va comptar amb la participació d’un miler de voluntaris, més d’un centenar d’entitats i el recolzament d’un bon nombre d’ajuntaments i consells comarcals.


Tot i aquests suports, el passat juliol, els grups parlamentaris del Partit Popular, PSC i CiU s’unien per vetar la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de ‘Som lo que Sembrem’. Amb aquesta decisió, el Parlament es negava a debatre una preocupació de la societat catalana, deixant en res el mecanisme d’ILP  i augmentant  la distància entre ciutadania i institucions polítiques.

El tracte que hem rebut en aquest procés, ens fa més conscients de que la política es troba segrestada per un sistema de partits que ens nega l’acció en qüestions tan fonamentals com la nostra alimentació, la nostra salut.

‘Som lo que Sembrem’ ha demostrat que el rebuig als transgènics està fonamentat en arguments científics, els mateixos que han fet que la major part d’estats europeus els hagin aturat. A pesar d’aquesta realitat, les elits dels grans partits ens han tractat com a criatures desinformades i malintencionades mentre s’agenollaven descaradament als capricis dels lobbys econòmics i imposaven la disciplina de partit.

Però això no ens desanima ni ens fa renegar de la política. Tot el contrari, avui estem més convençuts de la necessitat d’una veritable democràcia, que parteixi del sentit comú de la població, es reforci amb el coneixement independent i trobi els mecanismes adients perquè la decisió final sigui de la societat. Cal reconquerir espais de decisió que, en unta ètica democràtica ens pertanyen i que han estat arrabassats per aquest sistema delegacionista i corrupte.

Per tot plegat i per la gran experiència de treball en comú arreu del territori que ha suposat ‘Som lo que Sembrem’, hem acordat mantenir activa la xarxa social creada amb aquesta campanya i consolidar-la com un moviment d’abast nacional, formalment constituït, en el que col·laborin persones, entitats i institucions de diferents àmbits amb l’objectiu genèric de treballar per una alimentació bona, neta, justa i sense aliments modificats genèticament.

L’experiència del procés d’ILP, ens ha fet adonar de la necessitat d’un espai de treball transversal on les demandes de nous models per l’alimentació, la salut, la pagesia i el medi vagin acompanyades de l’impuls de processos participatius amb els que incrementar el poder de decisió de la societat i reobrir la política.  

Pagesos, cuiners, consumidors, professionals de la salut, educadors, acadèmics…és per això que volem convocar-vos a l’acte de constitució formal de ‘Som lo que Sembrem’ i a la posterior celebració de la campanya de la ILP que tindrà lloc el dia 28 de Novembre de 2009, al Teatre Armengol de Bellpuig (Urgell) a les 12:00h.

Salut, democràcia i bons aliments!

L’Assemblea de Som lo que Sembrem


CartellTrobadaNacionalBellpuig

Com arribar-hi:

Bellpuig: Agafar l’autovia A-2 fins la sortida 496 (Bellpuig, Barbens,…). Una vegada deixada l’autovia seguir els indicadors de Bellpuig i en un moment s’arriba a la població.

maps.google.com/maps

Teatre Armengol: c/Ramon Folch, 17

maps.google.com/maps

Castell: Cal arribar fins al centre de la població, la part més antiga, deixar el cotxe i enfilar-se a peu per qualsevol dels carrers que condueix fins el castell, situat en mig del poble.

maps.google.com/maps


Font: SOM LO QUE SEMBREM

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Alimentación, Convocatorias, Transgénicos y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s