Dues classes de virus


La companya Clara Valverde ens envia aquesta carta publicada avui al diari Avui. També s´ha fet ressò d’aquesta notícia la companya Angels Martínez al seu bloc Punts de Vista.

virus H1N1Sobre el virus A/H1N1 s´ha parlat molt, hem parlat molt, però el millor que s’ha dit és el video de la Teresa Forcades Campanas por la gripe A y també el blog Gripe y Calma.

virus XMRV.jpgSobre el virus XMRV, s’ha parlat menys, molt menys. A Dempeus poden trobar un bon artícle: Avances en la investigación del Síndrome de Fatiga Crónica.

Us deixem amb la carta:

En el món dels virus, sembla que també hi ha classes. Durant les darreres setmanes, els mitjans de comunicació ens han parlat de dos virus, encara que amb una intensitat quantitativament molt diferent. Per una banda, l’H1N1, mediàtic com una estrella de rock. Per l’altra, el virus XMRV, que, segons un estudi recentment publicat a Science, sembla associar-se, amb molta probabilitat, a la gènesi i eclosió de l’encefalopatia miàlgica o síndrome de fatiga crònica (SFC). El primer ha estat motiu de conversa arreu, ha propiciat missatges d’autocomplaença entre polítics i, sens dubte, ardorosos fregaments de mans en el si d’algunes farmacèutiques. El segon s’associa a una severa malaltia crònica, crònicament ignorada i menystinguda des de l’administració. Els recents descobriments sobre el segon representen una esperança per a disset milions de persones que es calcula que pateixen la SFC a tot el món.

El primer virus s’està revelant, cada dia que passa, com un immens bluf, darrere del qual, molt probablement, s’amaguen la mediocritat, la irresponsabilitat i la cobdícia. Sobre el segon, alguns dels investigadors de la SFC més rellevants de la comunitat científica mundial ja s’han pronunciat remarcant el caràcter esperançador del descobriment. Potser, a la fi, tots dos virus revelaran una mateixa cosa: la incompetència, la sordesa i la ceguesa de determinades estructures administratives, preocupades essencialment de la seva imatge i d’aplegar vots.

Àngels Graells Bofill

Barcelona

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 24. Dimarts, 27 d’octubre del 2009

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Enfermedades emergentes FM SFC SQM, XMRV y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Dues classes de virus

  1. lluisa dijo:

    Si, sordesa administrativa i el «don don daradon din don el don dinero» per a les farmacèutiques que no paran de munyir-nos.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s