Sobre el compliment de la Resolució 203/VIII.


Comissió de Salut AngelsReproduïm avui els comentaris sobre la sessió de la Comissió de Salut del passat 8 d’octubre, que fa l’Àngels Martínez al seu bloc Punts de Vista.

Dempeus dona tot el seu suport a la lluita que estàn duent a terme la Comissió Promotora de la ILP, les associacions d’afectats i els milers de malalts i malaltes que pateixen fibromiàlgia, síndrome de fatiga crònica i sensibilitat química múltiple, per que es reconeguin els seus drets i s’acompleixi en la seva totalitat la Resolució 203/VIII.

Sobre el compliment de la Resolució 203/VIII.

sessió commissió salutPer a la Comissió Promotora de la ILP i les persones amigues que ens acompanyaven va ser molt fàcil comparèixer davant la Comissió de Salut. Sabiem que la Conselleria no havia aplicat en el termini acordat el compliment de la Resolució 203/VIII que garanteix una millor atenció per a les persones malaltes de Fibromiàlgia i la Síndrome de la Fatiga Crònica… i podíem denunciar –amb proves escrites– que hi ha massa resistència a abandonar aquell «Nou Model» que va nèixer mort i condemna a les persones afectades a ser «clientes» de la privada… Gràcies a tantes i tantes persones amigues anàvem carregats de raó, de cartes, de denúncies d’incompliment, d’informes sobre la dubtosa qualitat de la formació, d’al.legacions a les maniobres de la Conselleria entrades pel Registre en temps i forma a fi de no es despedaci la Resolució en retalls, articles i disposicions perque perdi la seva unitat, la seva coherència i la seva força. Sabiem que moltes persones solidàries estaven amb nosaltres i sentíem la seva força.

Tots els portaveus dels grups parlamentaris presents –tret del que parlava en nom del PSC-Cpc, i que ni tan sols pertany a la Comissió de Salut– varen reconèixer l’incompliment. Tots es varen ratificar en el seu suport a la Resolució (no podia ser de cap altra manera) i varen acceptar que prou d’excuses: que el que està escrit, està escrit, i el que va decidir el Parlament s’ha de complir…. Fins i tot el portaveu del PSC-Cpc… Tanmateix, el que aquest parlamentari no entén (ni el seu grup, pel que es veu, en acceptar que en sigui portaveu) és que en un tema tan sensible com aquest, amb un incompliment tan manifest de la Conselleria de Salut, amb (diguem-ne) una feina més aviat escassa feta pels parlamentaris i parlamentaries en el seguiment de la Resolució, no valen jócs parlamentaris que es poden prendre com una manca de respecte, ni pirotècnia amb pòlvora mullada, ni incitacions del tot fora de lloc a endevinar sota quina de les tres closques buides hi ha el compliment de la Resolució…

En canvi, respectem i agraïm profundament que un portaveu que dona suport a l’equip de govern, en nom del seu grup parlamentari –seguit immediatament per un portaveu de la oposició– demanessin disculpes per l’incompliment. Trobar-nos de sobte en el Parlament de Catalunya amb el llenguatge planer de les persones del carrer, de les persones que accepten que les coses no s’han fet com calia i que s’han de fer bé, però sobre tot en un termini curt perquè no es pugui dubtar de la voluntat de complir, no sols ens va sorprendre de manera molt agradable, sinò que ens va acostar de nou al Parlament de Catalunya. Perquè el que ens en havia allunyat era haver tingut de patir, en un tema de salut tan sensible com el que defensem, una sobredosi gairebé letal d’«egos insuflats» que es demunten en un tres i no res per la mateixa manca de consistència que els enlaire…

Us convidem a veure els videus del Parlament, a llegir les primeres reaccions que arriben com la de la l’Eli Claverol, una dona valenta i compromesa en aconseguir una vida millor per a les persones amb aquestes malalties cròniques…. no sabem encara quantes compareixences, reunions i altres ensurts ens pot costar el compliment de la Resolució 203/VIII, però cada vegada estem més aprop de que sigui realitat!

A la Comissió de Salut vàrem dir que la bona notícia és que les persones i organitzacions que donem suport a la Resolució 203/VIII no sols no estem desunides, sinó que som més amigues i còmplices que mai… I que som més i més de dia en dia… Aquesta és la nostra força per aconseguir –que ja és ben trist– que un compromís del Parlament, votat per unanimitat de tot l’arc parlamentari– acabi sent realitat.

Salut (pública) i una abraçada!»

Àngels Martínes i Castells

 El bloc de Dempeus per la Salut pública  des d’ahir, es va connectar amb el  Canal Parlament (en diferit) i podeu veure i escoltar totes les intervencions.


Font: Punts de Vista

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Enfermedades emergentes FM SFC SQM y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s