La píndola de l’endemà sense recepte mèdica ja és a la venda


Finalment s’ha aconseguit tirar endavant aquesta mesura, malgrat la campanya orquestada per la dreta conservadora. Només dues farmàcies a Barcelona s’han acollit a la llibertat de consciència per negar-se a vendre la píndola. Així i tot ens sembla molt, cap farmàcia hauria de poder negar-se a dispensar un medicament d’us legal, i si a algú no li agrada que no es faci farmacèutic, que ningú l’ha obligat a fer-se’n.

A part de a les farmàcies, pagant, la píndola del dia després també es pot obtenir gratuïtament a centres de planificació familiar, hospitals o centres de salut. Però quan abans es prengui més efectiva és.


sense recepta mèdica

La píndola de l’endemà ja és a la venda

pildoradiadespuesLa píndola de l’endemà es podrà adquirir a les farmàcies sense recepta mèdica a partir d’avui, 28 de setembre, segons el Ministeri de Sanitat i Política Social.

   D’aquesta manera, el Govern preveu facilitar l’accés a aquesta píndola a totes les dones en edat fèrtil que la necessitin, recordant que només ha d’utilitzar-se en situacions d’urgència, sobretot quan fallin altres mètodes anticonceptius o en relacions sexuals no protegides.

Sobre aquesta qüestió, el ministeri recorda que «no ha de col·locar-se com un mètode anticonceptiu habitual», ja que existeixen altres mètodes com el preservatiu que, a més, prevenen malalties de transmissió sexual com, per exemple, la sida.

Per a un correcte ús de l’anticoncepció hormonal d’urgència, Sanitat ha elaborat diferents materials informatius que els farmacèutics lliuraran a les usuàries de la píndola en cada dispensació, en col·laboració amb el Col·legi de Farmacèutics i diferents societats científiques.

D’una banda, oferiran informació d’utilització per a les usuàries amb recomanacions sobre l’ús de la píndola, manera d’actuació del medicament i possibles efectes secundaris. De la mateixa manera, també s’informarà d’altres mètodes anticonceptius d’ús regular (amb informació sobre mètodes de barrera, hormonals) i sobre la prevenció d’infeccions de transmissió sexual.

píldora dís después chisteSegons informa Sanitat en un comunicat, com és habitual en els casos en què un medicament canvia el seu estatus, hi haurà un període lògic de convivència d’envasos entre els antics (encara amb la frase amb recepta mèdica en el cartonatge) i els nous (amb la frase medicament no subjecte a prescripció mèdica) que vagin produint els laboratoris fabricants i que aniran substituint als antics fins a la renovació total de l’estoc.

Això no impedeix la dispensació de la píndola sense necessitat de prescripció mèdica, ja que l’autorització de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ja està donada i els farmacèutics i la resta d’agents del sector (fabricants i majoristes) coneixen aquesta circumstància.

EVITAR EMBARASSOS NO DESITJATS

D’altra banda, Sanitat confia que amb aquesta mesura es contribueixi també a la reducció d’embarassos no desitjats, especialment entre les joves i les adolescents, així com del nombre d’interrupcions voluntàries de l’embaràs.

Segons dades del 2007, a Espanya s’han produït més de 10.600 embarassos en noies menors de 18 anys i de les 112.138 interrupcions voluntàries de l’embaràs realitzades aquest any, 6.273 s’han produït en menors de 18 anys (500 en menors de 15 anys).

A més, amb aquesta iniciativa Espanya s’equipara a la majoria dels països del seu entorn, entre els quals hi ha França, Gran Bretanya, Holanda, Bèlgica, Grècia, Portugal, Suècia i Suïssa, entre d’altres (l’anticoncepció hormonal d’urgència és de lliure dispensació en 15 països europeus).


Font: Europa Press

Altres enllaços relacionats:

Cómo funciona la píldora del día después

Cómo conseguir la píldora del día después

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Aborto, Género y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s