CAMPANYA PER A LA ODONTOLOGIA GRATUÏTA


SIGNEU PER A LA ODONTOLOGIA GRATUÏTA
AIXÒ ÉS COSA DE TOTS I TOTES!!!!!
 

CAMPANYA       www.reivindicativa.org
reivindicativa.org 

Sol·licitud a la Generalitat de Catalunya

Actualment la medicina odontològica del Servei Català de Salut només comprèn l’extracció de peces dentàries i la radiologia, però els tractaments tan necessaris i indispensables com són: la neteja de boca, l’ endodòncia,l’ortodòncia, la periodòncia, les pròtesis, la implantologia, etc., que resulten imprescindibles per aconseguir mantenir una boca sana i amb la conservació de totes les peces dentals, es troben fora de la cobertura de la sanitat pública.

Considerem que l’odontologia té la mateixa importància envers la salut integral de les persones, com totes les altres especialitats que estan cobertes per la xarxa assistencial pública.

Tenint en compte que a Catalunya tothom té el mateix dret a l’assistència pública sanitària gratuïta, la manca d’un servei públic assistencial com és la salut buco-dental representa una gran injustícia social i un gran greuge comparatiu per a totes les persones amb menys recursos econòmics que no poden accedir als tractaments efectuats pels dentistes de la sanitat privada a causa dels elevats preus. Llavors l’única opció possible per a la gent de pocs recursos consisteix en fer-se treure la peça malalta per el Servei Català de Salut, cosa que no faria mai un usuari d’estatus socioeconòmic superior, per les conseqüències tan negatives i agressives que comporta la pèrdua d’una peça dentària respecte a la salut física i psicològica de les persones.

La pèrdua de peces dentàries provoca dolors i molèsties innecessàries, migracions de les dents veïnes i allargament de les antagonistes donant inestabilitat a la mandíbula, poden donar dolors musculars al cap i al coll i inclús sensació d’adormiment a les mans. Les infeccions bacterianes de la boca poden passar a la sang i a altres òrgans, augmentant les malalties cardiovasculars, empitjorant les diabetis, provocant problemes als ronyons i a les articulacions, augmentant la possibilitat de parir criatures amb baixpes…,

La falta de peces dentals fa que les persones no puguin mastegar bé els aliments i que arribin a l’estómac en trossos grans i difícils de digerir ocasionant problemes gàstrics o digestius, per la qual cosa les persones opten per menjar aliments tous i fins i tot dietes líquides, cosa que pot produir pèrdua de pes, debilitament muscular i baixa de defenses, podent ser més propensos a emmalaltir amb més facilitat.

A més a més, la pèrdua de les peces dentals creen un defecte estètic molt important que pot produir problemes psicològics importants com falta d’autoestima, aïllament i inseguretat.

Per tot el que s’ha esmentat

SOL·LICITEM

Que l’odontologia sigui finançada en la seva totalitat pel Servei Català de Salut i que en quedi beneficiada tota la població del nostre país. Demanem que comprengui tots els tractaments que en aquests moments siguin necessaris a fi de promoure una bona salut buco-dental.


Font: reivindicativa.org 

Per signar: CAMPANYA PER SOL·LICITAR A LA GENERALITAT DE CATALUNYA QUE  L’ODONTOLOGIA SIGUI GRATUÏTA A TOTA LA POBLACIÓ


9barris 

Ens han comunicat aquesta campanya a Dempeus, l’Associació de Nou Barris, als que agraïm la comunicació i donem el nostre suport

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Uncategorized y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a CAMPANYA PER A LA ODONTOLOGIA GRATUÏTA

  1. La odontologia forma part de la salut i suposa un gast molt important, i més en aquests temps, per les famílies. No és pot tractar com un article de luxe.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s