DEMPEUS va assistir a la trobada estatal convocada per CAS Madrid


Dissabte 27 es va reunir als locals d’Amics de l’Unesco, de la Pça. Tirso de Molina de Madrid una nombrosa representació d’entitats o associacions en defensa de la salut i la sanitat pública a les diferents comunitats autònomes de l’Estat.

Matusalenban CAS MadridEls convocants treballen des de fa anys per la sanitat pública i en la perspectiva de la derogació de la ja famosa en negatiu per cobertura privatitzadora famosa Ley 15/97, conjuntament amb la Plataforma “Matusalén” i la Coordinadora de Trabajadores de la Sanidad Pública contra la privatización. 

Trenta dues persones que van aportar les visions i opinions de les respectives organitzacions presents a Madrid, Astúries, Aragó, Canàries, Galicia, Euzkadi …i Catalunya.  Vinguts des de Catalunya hi va ser present el qui subscriu en representació de DEMPEUS, i també dos companys de Girona en nom de la inter-sindical CATAC. Al llarg de la jornada es van anar produint informacions de quina és la realitat de cada territori i per tant de cada govern autònom. 

La descripció va resultar molt rica i més interessant, doncs vam poder constatar, com a primer punt de coincidència, que sota diferents fórmules és generalitzat l’atac en tota regla del sector privatitzador de la salut en contra del seu caràcter públic, així com la connivència, o passivitat, o sovint directa complicitat i col·laboració dels governs autonòmics. Des de mètodes que venen de lluny, com és el cas de Catalunya, i es caracteritzen per la seva complexitat, elaboració i sofisticació a base d’ argumentacions d’anar inoculant preteses avantatges i bondats d’allò mixta, complementari, híbrid,… fins a situacions com la de l’autonomia de Madrid on s’apliquen models anglesos de traspàs directe, dur i sense maquillatges ni contemplacions de centres, immobles, serveis i hospitals sencers, diners,  des del seu origen públic a mans privades i empreses amb afany de lucre. Empreses privades que en molts casos eren alienes fins ara al sector sanitari i que comencen actuant com a constructores (que són) per acabar gestionant i apropiant-se dels nous hospitals que construeixen: és el cas de  FCC, CAPIO, SEOPAN, Hispànica, Caja Madrid, Sacyr Vallermoso, Dragados, Acciona, Apax Partners, Begar, Ploder…

Les dades que expressen el desgavell, retrocés en tots els àmbits, pèrdues d’ocupació i qualitat assistencial, malbaratament de recursos, ineficiència científica, i descontrol democràtic i participatiu.  Tot al servei dels llaminers guanys i beneficis privats i privatitzats de la ma del Conseller Güemes i la presidenta Aguirre, -PP-.

Ens van explicar en detall la seva campanya recent denunciant I explicant la fal·làcia de la publicitat institucional que ofereix “Libre elección” o l’”Àrea única” a Madrid.

183_dempeus_f.jpgCom a portantveu de Dempeus vaig tenir el plaer d’explicar als i a les presents la nostra organització, les seves característiques, accions i mètodes, objectius i personalitat. Sens dubta la proposta de Dempeus va suscitar un viu interès, amb preguntes, i consideracions donat el seu perfil original i innovador respecte del que és més tradicional en aquestes plataformes. Vaig insistir en la nostra breu experiència, el discurs assertiu en positiu i l’adscripció conseqüent a un Manifest i la cura meticulosa en no caure en instrumentalitzacions des de o per partits, sindicats o grups d’interès econòmic o empresarial.

Es va conformar un llistat de correu amb els e.mails dels presents que servirà de base de comunicació en el futur.

Un darrer tema (al menys durant el temps incomplert en que vaig poder ser present) va resultar la cada dia més imperiosa la necessitat de relació i coordinació a nivell europeu, donat el nou marc legislatiu de la U.E.  En aquest sentit i com a Dempeus vam coincidir en treballar en la direcció de fer possible futurs encontres de dimensió i abast estatal i europeu.

Seguirem en la tasca compartida, de la salut i la sanitat pública, amb la nostra forma i manera que ja anem consolidant i en la triple ocupació del nostre manifest: caràcter públic del sistema, participació social i reivindicació de millores d’assistències a malalties emergents i no prou ateses.   Dempeus i caminant…

Antoni Barbarà

Secretari de Dempeus per la salut Pública

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Uncategorized y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a DEMPEUS va assistir a la trobada estatal convocada per CAS Madrid

  1. àngels dijo:

    Gràcies, Toni, per la representació de Dempeus que estic segura va ser de lo més digne. Crec que entre tots hem d’agafar consciència de que Dempeus està creixent molt, amb força i necessitem que totes les persones que us hi sentiu implicades col.laboreu. Hem d’estendre Dempeus pel territori de Catalunya amb el mateix èxit que estem aconseguint donar-nos a conèixer a la resta de l’Estat i al món. Els ritmes són importants, i no podem parar. Però per les nostres mateixes limitacions necessitem més ajudes, més voluntaris i voluntàries Dempeus! Una abraçada,

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s