París: Les «bates blanques» es manifesten contra «l’hospital-empresa»


El personal sanitari d’hospitals s’ha manifestat aquest matí contra la «Loi Bachelot». Per primera vegada els caps de servei surten al carrer.

STEPHANIE HANCQ

Mardi 28 avril, les blouses blanches ont battu le pavé à Paris pour défendre le service

Dimarts 28 d’abril, les bates blanques s’han manifestat pels carrers de Paris per defensar el servei hospitalari. (Liberation.fr)

« No volem la teva llei, Bachelot », corejaven aquest matí les bates blanques pels carrers de Paris. Els manifestants, personal hospitalari – 8.000 segons la policia, 18.000 segons la CGT – han sortit de l’estació Montparnasse per unir-se a la manifestació dels ensenyants-investigadors davant del ministeri de la Salut. Entre ells, hi havia grans puntals de la medicina, o habituals de les manifestacions, però no només. Per primera vegada hi havia persones que no s’havian manifestat mai o en comptades ocasions.

« Soc d’esquerres, inclus molt d’esquerres. Però molt rarament surto al carrer a manifestar-me. En molts anys no ho havia fet mai. Però ara, és necessari » diu Louis Dreyfuss, cap del servei de reanimació de l’hospital Louis Mourier de Colombes. Qui ha dit que les bates blanques no es manifesten mai ?

Per François Vrtovsnik, responsable del servei de nefrologia a l’hospital Bichat, Paris XVIIIème, és la primera vegada que baixa a defensar els colors de les bates blanques : « No tinc per costum manifestar-me. Però en els CHU ens preocupa el que passa al’ensenyament. »
El mateix discurs té el professor Gérard Chéron, responsable del servei de pediatria a l’hospital Necker-Infants malalts a Paris. « No tinc costum de baixar al carrer a manifestar-me, però avui, hi ha un problema real i espero que aquesta convergència de punts de vista continuarà. »

« Contra la comercialització de la sanitat »

«Tots junts per la qualitat de la sanitat», « llocs de treball eliminats = pacients i personal en perill »… No faltaven  pancartes en defensa de l’accés a la sanitat i atacant la llei Bachelot , reflexe del  malestar del personal dels hospitals. « Estem contra el concepte d’hospital-empresa, de la supresió de llocs de treball i de l’organització dins de l’hospital que defensa la llei  Bachelot que dona tot el poder al director », denuncia el professor Chéron.

Metges, infermeres, auxiliars sanitàris s’han reunit tots entorn del mateix discurs. Les personalitats de l’hospital, com Bernard Debré ou René Frydman, també estan contra la « comercialització de la sanitat ». « Tots els que estem aqui tenim una cosa en comú : estem d’acord que cal reformar els hospitals, però d’una forma més inteligent !», confirma el professor Louis Dreyfuss.

De la banda de les infermeres, es tem sobretot la suppressió dels llocs de treball. « Es creu que sobretot afecta a les secretàries, però això vol dir que tota la paperassa ens caurà a sobre», diu Géraldine Proger, infermera de l’hospital Raymond Poincaré.

Aquest dimarts al migdia s’ha de fer una reunió dels responsables de la majoria del Senat a  Matignon a fí d’aportar les modificacions al projecte de reforma de l’hospital i intentar respondre als milers de metges, infermeres i auxiliars que es manifesten, segons la presidència del group UMP al Senat.

Traduit de Liberation

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Uncategorized y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s