El grup Vilardell torna a la càrrega… del fiasco financer a l’amenaça contra els més febles


 


Companys/es:
Ens tornen a amenaçar amb noves i severes retallades de finançament per als serveis i la sanitat publiques. Han reunit, d’emergència, al grup de pensadors recaptadors estalviadors de l’Informe Vilardell dels anys 2005. No ho consentirem !! Com poden ser tan primitius i contradictoris ? Perquè no s’acosten a un/una metge de primària i es posen immediatament en tractament ?
Fins on es pensen que ens agenollaran ? Què no saben que estem “Dempeus” per la Salut Pública?.
Llegiu aquesta nota, si us plau, i esmolem ben bé les eines…
Salut !!


És 19 de març de 2009, i estic gairebé tan cremat com un ninot de “falles”, d’aquelles del territori CamPPs, el dandy, i de la incombustible Rita BarbErà (res a veure amb la meva família, gràcies) .
Encara no m’havia refet del cabreig i del digníssim atac d’ indignació en veure i escoltar el gran pope-Papa catòlic, el teutó- romà Ratzinger blasmant, oportunament i caritativa, contra el preservatiu al trepitjar Sida- Àfrica per primer cop.
Encara no m’he recuperat de l’impacta impactant de veure la “nostra policia autonòmica” impactant a sinistra i més sinistra contra centenars d’ estudiant antisistema ( antí- sistema capitalista, potser ?) mobilitzats contra l’aplicació del pla Bolonya i les seves conseqüències volgudament privatitzadores i economicistes. Els i les més combatius/ves de la nostra joventut compromesa ( que diuen “violentava” els portacarpetes que “només volen estudiar-examinar-se,- aprovar” … aquella canalla que havia traspassat la “línea Vermella” del Rector/Xerif, Didac Ramírez), literalment apallissats per uns vàndals uniformats de pel•lícula, equipats model Terminator i a les ordres supremes del “company” Saura … No, diguem No… nosaltres …!
Encara,doncs, no havia retornat al nivell basal d’adrenalina ni havia metabolitzat les puntes de neurotransmissors, quan m’arriba el “missatge” televisiu de sobretaula, anticipat pel conseller Saura ( quin dia gloriós nano !!), aplaudit per l’inefable Humet I finalment confirmat pel màxim responsable de finances , conseller Castells, del fracàs del culebrot negociador del Finançament català amb el govern de l’Estat. Desprès de setmanes, de mesos de riota i ajornaments flagrants, desprès de greuges comparatius i de discriminacions volgudes i sostingudes, ens informen, avui, que ni tan sols s’apropen a xifres d’increment financer dignes de consideració, i que les “llenties” Solbes -Zapatero són un “tragala” gairebé insultant, un això o res indigerible.
Però el que més m’ha arribat a espantar –indignar ( al 50%) ha estat el final, la cua, de la noticia a TV3 – la nostra: el conseller Castells ha convocat per aquesta mateixa tarda – urgència sobtada, disponibilitat pressuposada, acatament absolut,- la Comissió Vilardell d’ ‘Experts” i que al 1995 va parir un Informe “per a la racionalització i el finançament de la despesa sanitària”… de trista memòria i que alguns milions de catalanets/es ingenus pensàvem superat per la historia. El títol mateix del “Document” ja és tota una declaració d’intencions: retallar despesa en sanitat.
Quan les darreres hores ens feien creure, esperançats, que el fantasma del “copagament” havia estat definitivament ( per un temps si més no) rebutjat, un cop desestimada la seva conveniència ni eficàcia al Parlament espanyol, a Navarra, a Andalusia, al mateix Ministerio de Sanidad… el Sr. Castells, el “gran cap” de les peles, es despatxa exhibint tanta sapiència amb una resposta de rebot immediata: COM NO HEM ESTAT CAPAÇOS DE NEGOCIAR AMB RESULTATS, A MADRID, UN FINANÇAMENT AUTONÒMIC D’UNA MÍNIMA DIGNITAT I SERIOSITAT, ARA PASSEM AL PLA B: RETALLAREM PER LA VIA D’URGÈNCIA LES PRESTACIONS/ DOTACIONS DE RECURSOS DESTINATS A LA SALUT I LA SANITAT PÚBLIQUES. Seran així, altra cop, i ara en plena crisi brutal ( no com al 2005) les persones més febles, les més desafavorides, les més pobres, els aturats, les dones, els malats crònics, els i les discapacitats, la gent gran, els immigrants, els treballadors i les treballadores, qui pagaran el plats trencats del fiasco negociador amb els tramposos Zapatero-Solbes.
Doncs NO ! No serà així, entre d’altres coses perquè hi ha una munió de persones, de ciutadans i ciutadanes que estem literalment “DEMPEUS per la Salut Pública” i que NO ACCEPTARAN AQUESTA PENALITZACIÓ INJUSTA, BRUTAL I ANTIDEMOCRÀTICA. Srs. companys del Govern de Catalunya, i compañeros del Gobierno español: FORA LES MANS DEL CALAIX DELS RECURSOS PÚBLICS DESTINATS I RECAPTATS PER A LA SANITAT I ELS SERVEIS PÚBLICS !
Srs. I Sres. Experts del Paper- Document Vilardell, (res a veure amb els supositoris de glicerina…), ja poden vostès anar destil•lant saviesa cercant més ingressos, més imaginació, més eficàcia sense tocar ni rebaixar les condicions de treball i d’atenció, ja molt erosionades del sistema públic de salut. Ja poden vostès estudiar com eliminar concerts amb empreses de lucre, com recuperar gestió pública, com escoltar la ciutadania i permetre la seva real participació i control, com explicar als grans laboratoris farmacèutics que hauran de conformar-se amb alguns beneficis menys, com convèncer a les companyies asseguradores i sanitàries privades que aquest no és el moment que pensaven per tancar el negoci i liquidar definitivament el caràcter públic del sistema de salut i sanitat a Catalunya…. Que no podran fer jocs de mans, culpabilitzant als malalts i usuaris del sistema de les malifetes dels depredadors capitalistes impunes, especuladors i oportunament recuperats del seu ensurt per tal de tornar a lucrar-se i parasitar els serveis públics… Que JA NO PODRA SEGUIR ENREDANT A LA CIUTADANIA AMB PARAULES TAN BUIDES COM PERVERSES I FALSAMENT MODERNES. Que a Dempeus denunciarem i mobilitzarem cels i terres per impedir aquesta agressió calamitosa. RECURSOS PÚBLICS PER A SERVEIS PÚBLICS… I EN EPOCA DE CRISI, MÉS QUE MAI !!


Toni Barbarà

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Copago, Privatización y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s