Éxit total en la presentació de DEMPEUS


Aquesta tarda a les 7 ha tingut lloc la presentació de Dempeus a l’Ateneu, tal com estava previst i havia estat anunciat als quatre vents.

 acte sala inici

I ha estat un éxit, un éxit de convocatòria, s´ha omplert totalment el salò d’actes de l’Ateneu i també el pis d’adalt, amb un aforament de 250 persones, un éxit de democràcia participativa, i un pas endavant en la defensa del nostre dret a la salut, com molt bé ha explicat la Rosa Regàs en la seva intervenció.

Lamentem que més de 40 persones no hagin pugut entrar a l’acte, perque el servei d’organització de l’Ateneu no ha permés que hi hagués gent dreta, gent dempeus, quina paradoxa!

Us avancem algunes fotos de l’acte i en breu us mostrarem més en detall el seu desenvolupament.

Presentació i salutacions a càrrec de la presidenta de dempeus Àngels Martínez i Castells, agraïnt la seva presència a totes les persones que han anat a l’acte, associacions de malalts (ACAF, EPOC, …), sindicats (CCOO, UGT), moviment veinal, parlamentàris, personal del sistema sanitari, premsa i persones disposades a posar-se dempeus per defensar el nostre dret a la salut pública.

També agraeix l’adhesió al manifest d’alguns ausents, començant per Fabià Estapé i finalizant per Gaspar Llamazares, Presidente de la Comisió de Salud del Parlamento.

acte angels 1

L’Antoni Barbarà, secretari de dempeus exposa l’ordre d’intervencions i comença amb la seva responent a les preguntes que es poden posar al voltant de la creació de dempeus: què és?, què no és? com?, qui?, amb qui?, on?, perquè?, …

acte toni

Montserrant Lamarca ens parla del dret a la salut i fa un resum d’un discurs que va pronunciar l’Ernest Lluch a l’Hospital Universitàri de Navarra quan era ministre de Sanitat. Quina actualitat que tenen les seves paraules!

acte montserrat lamarca

En Joan Ramòn Lladòs, farmacèutic i membre de dempeus parla de la Farmàcia dins el sistems nacional de salut.

 acte joan ramón

A continuació la primera pausa poètica a càrrec de les actrius Vicky Penya i Carme Sansa, recitant poèmes de Miquel Martí Pol, Pablo Neruda, Miguel Hernández, Antonio Machado, entre altres. Magnífiques!

 acte actrius

Després intervenen altres membres de dempeus: Mario Bofill sobre associacions de malats i participació, Lucía Artacoz sobre Treball i Salut i Sergi Estanyol sobre Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica, i malalties emergents.

Mario Bofill

acte mario

Lucía Artacoz

 acte lucia

 Sergi Estanyol

acte sergi

Tanca aquest bloc la Rosa Regàs amb unes reflexions sobre dempeus, sobre els arguments en defensa de la gestió pública en front de la privatització, sobre el dret a la salut.

 acte rosa regas

Despres de un segon respir poètic es procediex a la lectura solemne del Manifest, a tres veus,  Àngels Martínes Castells, Vicky Penya i Carme Sansa.

 acte angels 4

 I finalitza l’acte amb tota la sala dempeus.

acte tots dempeus

A la sortida de l’acte es recullen moltes signatures del Manifest. 

Recordeu que podeu signar el Manifest des de aqui:

https://dempeusperlasalut.wordpress.com/post/2009/02/18/campanya-de-recollida-de-signatures-del-manifest-de-dempeus

 

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Salud pública y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

6 respuestas a Éxit total en la presentació de DEMPEUS

  1. Roberto González dijo:

    Me imagino que antes de oponerse a esta medida se han estudiado con detalle los pros y los contras de la misma. En este sentido es casi seguro que han estudiado cómo son los seguros de enfermedad privados en Suiza, por ejemplo, país donde la seguridad social es privada y la vez pública. Se lo comento porque he estado viviendo más de 30 años en un país con seguridad social privada, y donde esté la privada que se quite la pública. Pues las cuotas mensuales en primas son menores en la privada, igualmente la atención es mejor pudiendo elegir médico, la cobertura es la misma o incluso mejor, el gasto sanitario es infinitamente menor. Creo que sería conveniente reflexionar sobre el tema. Atentamente.

  2. angels dijo:

    D. Roberto Gonzalez: Me alegro que haya podido vivir usted 30 años en un país en el que todo el mundo podía costearse la sanidad (es decir, un país sin pobres). Un país en el que apenas se pagan impuestos porque es un paraiso-fiscal que vive de los capitales opacos y el fraude a Hacienda de los muy poderosos de todo el mundo. Me alegro que haya vivido 30 años en un país tan democrático que en uno de sus cantones las mujeres sólo pudieron votar a partir del año 72. Nosotros vivimos en un país normalito, pero con una calidad en la sanidad pública que la sanida privada envidia, y nos alegra que todo el mundo pueda tener acceso garantizado a la misma sin depender de la cuenta de resultados (privados) de los empresarios de la sanidad. Creemos que un servicio público de salud de calidad y universal es un derecho de ciudadanía, por lo tanto, pocos contras podemos encontrar desde una voluntad de favorecer la igualdad de oportunidades (también en salud). Y finalmente quiero decirle –a título individual– que el saqueo que las empresas privadas están haciendo y quieren seguir haciendo al sector público de salud debería estar contemplado en el código penal, y que la complicidad de los gobernantes que lo permiten sí que tiene delito. Atentamente,

  3. Pingback: La segunda muerte de Ernest Lluch « Punts de Vista

  4. Pingback: No permitas que conviertan tu sangre en mercancía: ACTUA en la UIMP: « Punts de Vista

  5. Pingback: Un Milió de Gràcies | Dempeus per la salut pública

  6. Pingback: L’Elena diu, en nom de Dempeus: “un milió de visites al bloc, un milió de gràcies” « Punts de Vista

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s