IPP

Des d’aquesta pàgina pretenem adreçar-vos a tota la informació útil i pertinent entorn la Iniciativa Penal Popular, que està publicada a la web de la IPP:

Com col·laborar amb la IPP

A la pàgina Colabora/Col·labora trobareu la forma de fer-ho tant si sou una entitat, grup, associació, com una persona individual.

Entitats Adherides

La llista d’entitats adherides la trobareu a Adhesiones/Adhesions .

Signatures

Per signar electrònicament l’adhesió a la IPP podeu fer-ho a Firmas/Signatures .

Les entitats adherides tenen fulls de recollida de signatures en paper i us podeu adreçar a elles.

Kit de peticions i queixes.

Expressar la nostra queixa front la mala administració i/o funcionament dels recursos públics y llurs conseqüències és un dret que hem d’exercir i que el fem servir molt poc.

Una part de l’estratègia de la IPP és promoure la queixa dels ciutadans per la mala atenció rebuda i recollir tota la informació dels casos concrets per poder establir l’abast del mal que les pilítiques de retallades presupòstaries estan fent al sistema de salut

A la pàgina de Formularios de queja trobareu els formularis, la casuística i les explicacions i instruccions de com omplir-los i tramitar-los.

Esperem que feu un ús extensiu i inundem literalment l’administració amb les nostres queixes. Que no puguin dir que ens està bé.

Les entitats adherides a la IPP disposen del kit en paper i els hi podeu demanar i tramitar les vostres queixes a través d’elles.

Difusió per Twitter

Utilitzeu el hastag #IPPfemsalut per inundar el twitter amb els nostres/vostres comentaris sobre la IPP. Fem que soni.

Una mica d’història

La IPP es va començar a gestar a partir de la idea base formulada pel company i amic Carlos Jiménez Villarejo, (veure Dempeus), quan interpreta que es pot estar vulnerant l’article 542 del Codi Penal per part de les Administracions que haurien de garantir – i mai impedir- l’exercici dels drets ciutadans cívics… i democràtics i socials. Lendemà de la nit de vetlla per la sanitat pública Dempeus llença una una proposta i comença a preparar la primera Trobada per una Iniciativa Penal Popular contra els responsables de les retallades a la sanitat catalana. Més de seixanta entitats assisteixen el 29 de novembre a l’Ateneu Roig recolzen la iniciativa i s’inicia el camí cap a una Iniciativa Penal Popular. En aquella reunió es forma un grup promotor de la IPP que comença a treballar de forma regular i el 19 de gener es convoca la 2ª trobada per una Iniciativa Penal Popular contra els responsables de la sanitat pública a Catalunya la crònica de la qual redacta en Toni Barbarà que forma part del grup promotor, i l’acta de la reunió la fa Josep Lluís Díez, responsable del grup promotor.

A partir d’aquí es redacta l’argumentari de 10 punts (en català i en castellà) i es crea una web pròpia de la IPP  amb dues entrades: http://iniciativapenalpopular.org/ i http://iniciativapenalpopular.info/

i es comença a preparar un acte de presentació pública de la IPP pel 10 de març, la crònica del qual la podeu llegir a Dempeus, Punts de Vista i als reculls de prensa.

7 respuestas a IPP

 1. Pingback: Gràcies a tots, seguim/Gracias a todos, seguimos :) | IPP ::: Iniciativa Penal Popular

 2. Pilar Vega Checa dijo:

  Jo també estic molt i molt preocupada per la manca de recursos a la sanitat pública la qual cosa perjudica i de què manera, la salut de tothom. El meu fil a causa d’un diagnòstic fet a córrer cuita i sense les proves, entenc jo, adients, va patir una malaltia molt greu i encara ens diuent que gràcies a que és jove, es va sortir.
  Realment fa un temps que aquesta situació s’estava produint, però darrerament, molt sovint, sento comentar aquesta mena de coses sobre diagnòstics que desprès resulten ser més greus o be que s’arriba massa tard perquè el pacient a anat d’un servei d’urgències a d’altre de diferent fins que és tard per posar-hi remei.
  Estic convençuda que cap dels que estant decidint sobre aquest tema tant important per a la ciutadania, mai han fet el peregrinatge, que jo i molta més gent, hem de fer cada vegada que tenim una situació urgent, llargues esperes, espais no adequats, professionals molt joves i amb poca experiència… i manca de supervisió.
  Gràcies per aquesta iniciativa popular contra els responsables de les retallades¡¡ espero el formulari per signar-la
  Pilar

 3. Pingback: Con la salud NO se juega #sanidadpublica « Punts de Vista

 4. bcnmarxa2000 dijo:

  Intento obrir la IPP i em surt en xinés. No hi ha manera!.

 5. Gràcies per avisar. Estem intentant esmenar l’error.

 6. israel alvarez dijo:

  continua igual i tots els enllaços que me’ls podrieu enviar per mail?

  • Hola Israel,
   Para recibir un email por cada entrada qie mpublicamos tienes que clicar el botón SEGUEIX-ME que està casi al final de la columna de la derecha del blog. Así recibirás el mail de forma automática. También puedes seguirnos por Facebook : https://www.facebook.com/groups/174543975912304/ y por Tweeter: @dempeus

   En cualquier caso, casi cada día sacamos una entrada, así que si entras en el blog, la verás.

   Salud!

Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s