Catalunya: el paradís de la sanitat privada


Mentre els hospitals públics reben cada cop menys diners, les grans corporacions sanitàries privades reben milers de milions d’euros públics. Així,  d’una banda es tanquen serveis públics i de l’altra, els governs donen diners al sector privat per prestar aquests serveis.

Segons l’últim informe d’IDIS, la patronal de la sanitat pivada, la indústria de la sanitat privada espanyola va rebre contractes públics per valor de 7.600M€ anuals. Entre 2002 i 2011 els diners públics que s’emporta la sanitat privada van augmentar un 52%.

D’aquesta manera, el 2013 el 10% del total dels diners públics de la sanitat van acabar en mans de les empreses privades de salut. Una privatització en tota regla. Si posem la lupa a les comunitats autònomes veiem que Catalunya és la comunitat que més lluny ha anat en aquest traspàs de diners públics a mans privades. Mentre que  Madrid traspassa el 8% del seu pressupost sanitari a mans privades, Catalunya dóna contractes per valor de 2.450M€, un 24% del total de la despesa. Així, es pot dir que una quarta part dels diners que tots els ciutadans paguen van a parar directament a mans privades.

Captura de pantalla 2014-04-22 a las 11.51.23
donatiu
Font: cafèambllet

Lee la noticia en castellano

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Privatización, sanidad pública y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Catalunya: el paradís de la sanitat privada

  1. Alternatives dijo:

    Reblogueó esto en altreseccionsindicals.

  2. Pingback: Catalunya: el paradís de la sanitat privada | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

Deja un comentario